חיסכון שכולו יתרון
השקעה פיננסית לטווח בינוני לשכירים ועצמאים, המגלם הטבות מס.
קרן השתלמות הינה אפיק חיסכון פנסיוני לטווח הבינוני, המאפשר לחוסך לממש את כספי הצבירה לכל מטרה שירצה, כבר בתום 6 שנות חיסכון. כספיי החיסכון שיצטברו בעתיד, יהיו פטורים ממס (עד תקרה) ויאפשרו משיכה הונית של הכספים, וזאת בשונה משאר החסכונות הפנסיונים שבהם המשיכה אפשרית רק כקצבה.
יתרונות החיסכון באמצעות קרן השתלמות:
- תקופת חסכון - שש שנים ממועד ההפקדה הראשונה לכל מטרה, בתום שלוש שנים ניתן למשוך למטרת השתלמות מקצועית.
- הפרשות - עובד שכיר - יחד עם מעבידו מפקידים 10% (2.5% עובד, 7.5% מעסיק), אין הטבת מס בעת ההפקדה
עצמאי - הפקדה עד 4.5% מההכנסה השנתית ועד 11,700 ש"ח בשנה יוכרו כהוצאה מוכרת לצורך הטבות מס הכנסה. - מסלולי השקעה - במרבית קרנות ההשתלמות, ניתן לפצל את החיסכון בין מספר אפיקי השקעה שונים וזאת בהתאם לאופי וצרכיי הלקוח. מעבר בין המסלולים הינו כרוך בעלויות.
- מס - קרן השתלמות נזילה, פטורה ממס רווחי הון (25% מס) עד לתקרת הפקדה מוטבת* .
- הלוואה - מקרן נזילה ניתן לקבל עד לגובה של 80% מהכספים, ומקרן לא נזילה עד 50%. תנאי ההלוואה טובים ואטרקטיביים מאוד ביחס לבנקים.
- משיכה - עמית בקרן, יכול בתום תקופת החיסכון למשוך את הכספים הצבורים או לחילופין למשוך חלק מהסכום וכך להמשיך ליהנות מפטור מס רווח הון.
- נזילות - בתום 6 שנות חיסכון הקרן הופכת נזילה ותישאר כך ללא הגבלת זמן.
- גוף מנהל - עמית יכול לבחור מי ינהל עבורו את כספי החיסכון, איכות הניהול תשפיע על כספי החיסכון.
מס הכנסה ומס רווח הון:
- עצמאי - יכול להפקיד עד 18240 ש"ח לשנה (נכון ל-2017). בגין הפער שבין 11700 ש"ח (4.5% - מוכר) לתקרה המזכה בפטור ממס רווח הון (18240 ש"ח), יאלץ לשלם מס הכנסה בהתאם למדרגת המס השולית שלו. יחד עם זאת, כדאי להפקיד עד התקרה, על מנת להנות מההטבה במס רווח הון.
בגין הפקדות מעבר לסכום של 18,240 ש"ח, יגבה מס הכנסה לפי מדרגת המס השולית ומס רווח הון בסך 25%.
קרן השתלמות לעצמאי שהוא גם שכיר: במקרה ששכיר מפקיד גם בתור עצמאי (בעל עסק), הרי שאחוזי הפרשה לקרן השתלמות והתקרות שלהן, יהיו זהות לאלו של מי שמפריש לקרן השתלמות לעצמאי בלבד. לא ניתן לקבל הטבת מס כפולה, וסך כל ההפקדות שלו לצורך חישוב התקרה יהיו מורכבות מהפקדותיו כשכיר פלוס הפקדותיו כעצמאי. - שכיר - ההפקדה המרבית המזכה בהטבות במס הכנסה ופטור ממס רווח הון היא 10% מן השכר הנחלקות ביחס של 1:3 בין המעסיק (7.5%) והעובד (2.5%). הסכום המרבי לחודש הוא 1,571 ₪ (תקרת ההטבה היא למשכורת חודשית בסך 15,712 ש"ח) או 10% מהשכר , לפי הנמוך מביניהם.
הפקדה לקרן השתלמות, מעבר לתקרה ע"י המעסיק:
מעסיק המפקיד כספים עבור העובד, מעבר לתקרה השנתית של 188,544 ש"ח נכון ל- 2017, או שאחוזי הפרשה לקרן יהיו שונים מיחס 1:3 (להוציא מורים), יחוייב העובד במס הכנסה על ההפקדה העודפת, בהתאם למס השולי החל עליו (כבר בעת ההפקדה). כמו כן, ישולם מס רווח הון בגובה 25% על הרווחים הראליים מהסכום העודף שהופקד, בעת המשיכה.
חשוב מאוד:
- עמית שכיר לו מספר קרנות השתלמות, יכול למשוך את הקרן הצעירה ביותר על בסיס הקרן הוותיקה וזאת בהתאם לתקנת "איחוד וותק בקרנות השתלמות",על כן חשוב לקבל יעוץ נכון על מנת למנוע עוגמת נפש ובזבוז זמן מיותר.
- קרן השתלמות נחשבת נכס פיננסי (ניתן לשיעבוד), על כן יש לתת את הדעת בטרם ביצוע מהלך של משיכה מהקרן וזאת מאחר והכספים בקרן ממשיכים לצבור רווחים נאים.
- יעוץ והכוונה נכונה לאורך שנות החיסכון בקרן, ימנעו ביצוע פעולות לא מושכלות שיכול ויגרמו להפסדים מהחיסכון.
*תקרה הפקדה מוטבת – סך הפקדות מירבי, אותו ניתן להפקיד לקרן השתלמות או קופת גמל, שבגינו יתקבל פטור ממס על הרווחים הראליים .
ברק קרני - הגנה והשקעה לחיים, מקיים קשרים עסקיים עם חברות הביטוח/בתי השקעות מהגדולים והמובילים. לקבלת פרטים נוספים מלא/י טופס קצר, וקבל/י הצעות אטרקטיביות מטעם הגופים.